Serena Adler și emisiunea ”Universul la feminin” de la Radio Shalom România

”Universul la feminin” este o emisiune realizată de Serena Adler la Radio Shalom România. Acest titlu a venit după alte două formate radio, anterioare celui prezent, la care mai întâi am colaborat, apoi le-am conceput. Primul format a fost al unei echipe de patru doamne și s-a numit ”Femeia eterna poveste”, a urmat apoi ”Pretty woman”, cu invitat permanent, pentru ca apoi să trec la actualul format ”Universul la feminin”.

De ce acest titlu?

Pentru că în ”Universul” femeii intră multe trăiri, preocupări și activități. Femeia are grijă de familie, face față activităților casnice, gospodărești, dar și celor profesionale. Tot femeia se ocupă de educația copiilor, dar și de starea de bine a membrilor familiei ei. Oare ce nu intră în sfera de preocupări a femeii? Greu de spus și nici nu ne propunem să găsim acele lucruri de care femeia nu se ocupă, ci pe cele în care rolul ei este important.
De-a lungul anilor, am avut teme dintre cele mai diverse, dar și invitați deosebiți în edițiile emisiunii. Am avut în fața microfonului personalități feminine, dar și bărbați, cărora le-am luat interviuri, unele mai formale, altele au surprins crâmpeie din viața lor reală. Am descoperit că multe lucruri nespuse cu prilejul altor interviuri anterioare, ne erau împărtășite nouă în studioul de la radio shalom. Am avut invitați profesori universitari, medici renumiți, avocați, filozofi, istorici, personale publice, dar și ascultătoare, pe care le-am vizitat virtual în casele lor, mai ales în această perioadă de pandemie. Am vorbit cu femei de aici, dar și din străinătate, femei care au rădăcini românești. Am împărtășit păreri pe teme de viață, am învățat unele de la altele. Cred că așa a crescut audiența emisiunii, pentru că fiecare nouă prietenă a emisiunii a rămas împreună cu noi în edițiile care au urmat.

A fi greu să dăm nume de invitați sau de teme, pentru că am risca să uităm pe cineva și pentru realizatorii acestei emisiuni este importantă fiecare nouă prietenă, fiecare nou prieten!
În ultimii ani, audiența emisiunii a crescut și s-a extins. Fiind transmisă prin internet, am constatat o creștere a numărului de ascultători din multe alte țări, pentru că mediul virtual nu are bariere și astfel am adăugat ascultători de limbă română din Israel, Statele Unite, restul Europei, din țări precum Franța, Germania, dar și alte continent, America de Sud sau Australia.

Teme din domeniile vieții și activității femeii, ale vulnerabilităților cărora femeia le face față, ale istoriei, artei, culturii și sănătății. Au fost prezente teme care au marcat sărbătorile, obiceiurile, tradițiile și am parcurs mai multe sezoane, încercând ca de fiecare dată să privim alte aspecte ale unor sărbători, tradiții sau obiceiuri de sezon.

Aș vrea să mulțumesc celor care mă sprijină pentru realizarea unor ediții de calitate care să ne exprime. Aș începe cu Alecs, colegul din studioul radio shalom, care asigură asistența tehnică, cel care a creat semnalul emisiunii și alege muzica cea mai potrivită fiecărei ediții. Am să mulțumesc Sofiei, care a contribuit la succesul fiecărei ediții eveniment de la radio shalom. Mulțumesc Andei pentru afișul conceput emisiunii și sprijinul dat pentru adaptarea la fiecare nouă ediție, în funcție de temă, rubrici și invitați. Mulțumiri pentru Adrian, directorul Centrului Comunitar Evreiesc din București, unde funcționează studioul radio shalom. Ei sunt primul val al celor cu care colaborez direct, am însă mulțumiri de transmis multor altor oameni dragi, colegi jurnaliști din România și Israel, dar și din Europa și Statele Unite. Recunoștința mea se îndreaptă către ascultătorii noștri, cei care grăbesc pasul în fiecare zi de luni la ora 17, ca să nu întârzie la întâlnirea în direct cu noi! Relația cu ascultătorii a devenit una de prietenie și primesc cu bucurie mesaje cum ar fi: ”Te rog trimite-mi ediția de astăzi, pentru că am fost la medicul de familie și nu am putut-o asculta în direct”!

Vă aștept să deveniți ascultătorii emisiunilor mele și astfel să lărgim cercul prietenilor ascultători, așa cum obișnuiesc să numesc pe cei care ne ascultă edițiile!

12 octombrie 2020
Serena Adler
Realizator emisiunea
”Universul la feminin”
Radio shalom România
http://www.jcc.ro/
https://radio.org.ro/shalom-romania/

1 comentariu

  • Sunt onorată sa mă aflu intre prietenii emisiunii
    UNIVERSUL LA FEMININ de la
    RADIO SHALOM ROMANIA
    dar şi a ta , dragă Serena .

Despre noi

Asociația Anima Fori - Sufletul Cetății s-a născut în anul 2012 din dorința unui mic grup de oameni de condei de a-și pune aptitudinile creatoare în slujba societății și a valorilor umaniste. Dorim să inițiem proiecte cu caracter științific, cultural și social, să sprijinim tineri performeri în evoluția lor și să ne implicăm în construirea unei societăți democratice, o societate bazată pe libertatea de conștiință și de exprimare a tuturor membrilor ei. Prezenta publicație este realizată în colaborare cu Gazeta Românească.

Despre noi

Asociația Anima Fori - Sufletul Cetății s-a născut în anul 2012 din dorința unui mic grup de oameni de condei de a-și pune aptitudinile creatoare în slujba societății și a valorilor umaniste. Dorim să inițiem proiecte cu caracter științific, cultural și social, să sprijinim tineri performeri în evoluția lor și să ne implicăm în construirea unei societăți democratice, o societate bazată pe libertatea de conștiință și de exprimare a tuturor membrilor ei. Prezenta publicație este realizată în colaborare cu Gazeta Românească.