ALEXANDRU PUGNA:
„Această Zi reprezintă un însemn și o recunoștință deosebită pentru cei care au purtat bătălii pe câmpul de luptă. Pentru cei ce și-au dorit un popor unit și puternic și față de care avem datoria, astăzi când Neamul nostru pare tot mai dezbinat, să încercăm să găsim căile și motivele serioase care trebuie să ne apropie-nu să ne dezbine… Drapelul ne reamintește de trecutul glorios în lupta pentru libertate și independență, precum și de datoria fiecăruia dintre noi de a ne servi patria. Se cuvine să aducem un omagiu purtătorilor drapelului, care s-au luptat pentru a-l apăra cu prețul vieții lor. Tricolorul nu este doar un decor oficial, steagul capătă suflet când este purtat de militari, dar și atunci când simpli cetățeni înțeleg să-l așeze la casa lor, la loc de cinste. Drapelul ne umple de bucurie și ne sprijină în suferință. Una dintre cele mai frumoase descrieri în versuri a Tricolorului a făcut-o Ciprian Porumbescu, cel care a compus și muzica fostului Imn al României: ”Trei culori cunosc pe lume/Ce le țin de-un sânt odor/Sunt culori de-un vechi renume/Suveniri de-un brav popor”.
La mulți ani tricolorului românesc!”
FLORIAN BICHIR:
„A fost o deosebita onoare pentru mine să prezint volumului „Tricolorul în istoria românilor” de Adina Berciu-Drăghicescu, Corneliu M. Andonie și Luminița Iordache.”
(prof.dr. Adina Berciu-Drăghicescu)
Volumul apărut la Editura Muzeul Literaturii Române este – după umila mea părere – cel mai bun studiu despre Tricolor apărut până în prezent și a fost prefațat de domnul academician Ioan Aurel Pop. Felicitari și Guvernului care a sponsorizat acestă monumentală lucrare apărută din păcate doar în 350 de exemplare.”
Adaugă un comentariu