Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, participă, în calitate de keynote speaker, la cea de a 67-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO (AP NATO). Evenimentul are loc în Lisabona (Portugalia), în perioada 8 – 11 octombrie 2021 și permite membrilor parlamentului din cele 30 de țări membre NATO să abordeze teme și provocări pentru securitatea zonei euro-atlantice.
Mesajul prof. univ. dr. Remus Pricopie pentru participanții la AP NATO vizează importanța conștientizării publicului cu privire la problemele de apărare comună și rolul educației în creșterea rezilienței societăților, a NATO și a UE în fața noilor provocări şi ameninţări de securitate. „Fără o educație de calitate și fără investiții susținute în pregătirea tinerei generații, nu doar în domeniul apărării și securității, ci în toate domeniile educaționale ce răspund nevoilor societății secolului XXI, capacitatea statelor și a organizațiilor internaționale de a face față șocurilor și de a reacționa eficient în fața crizelor și amenințărilor va fi întotdeauna limitată”, consideră rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.
Printre personalitățile invitate să se adreseze Adunării Parlamentare NATO se numără: Jens Stoltenberg – secretar general NATO,
José Manuel Barroso – preşedinte al boardului Gavi-The Vaccine Alliance și fost președinte al Comisiei Europene,
Antonio Costa – prim-ministrul Portugaliei,
Jamie Shea – profesor de strategie și securitate la Universitatea din Exeter (Marea Britanie),
Jean-Pierre Lacroix – subsecretar General al ONU pentru Operațiuni de Menținere a Păcii etc.
Înființată în 1955, Adunarea Parlamentară NATO reunește 269 de delegați din cele 30 de țări membre şi 11 delegaţii asociate din statele partenere, asigurând o legătură între NATO și parlamentele naționale. Adunarea oferă parlamentarilor un spațiu de informare, de dialog, de cunoaștere și sensibilizare față de problemele de apărare și securitate, precum și față de misiunea, prioritățile și activitățile NATO. Aceasta contribuie la consolidarea relației transatlantice și la promovarea valorilor care stau la baza Alianței.
Adaugă un comentariu