Doctor în istorie al Universitatii „Babeş –Bolyai” din Cluj Napoca cu teza „Românii din Scaunele Ciuc, Giurgeu şi Cașin în secolul al XIX-lea”, (conducător ştiinţific fiind prof.univ.dr. Teodor Pavel), lucrare de referinţă pentru istoria zonei, profesorul Liviu Boar este cunoscut mai întâi ca renumit arhivist, apreciat şi respectat în ţară şi străinătate, având o carieră profesională de peste patru decenii în domeniul arhivistic. Este autorul a zeci de volume şi studii de istorie şi arhivistică. În decursul ultimelor patru decenii, a fondat asociaţii şi publicaţii, a cercetat mii de documente româneşti şi străine, a editat sute de izvoare istorice, a întreţinut relaţii cu colegii de breaslă din ţară şi de peste hotare, păstrându-şi intacte deschiderea spre nou şi o remarcabilă tinereţe spirituală.
S-ar putea să te intereseze
Românii din Ungaria au sărbătorit ZIUA LIMBII ROMÂNE la Seghedin
Institutul Cultural Român de la Budapesta a celebrat Ziua Limbii Române prin organizarea, în parteneriat cu Catedra de limba și literatura română a Universității din Seghedin, a conferinței-dezbatere „Trecerea de la...
CARMEN PETRESCU: ROȘ HAȘANA – ראש השנה
Anul nou evreiesc ראש השנה – este sărbătorit în zilele de 1 și 2 Tișri și marchează începutul celor zece zile de penitență, care au ca apogeu Yom Kipur (Ziua Iertării) יום כיפור, urmând, la șapte zile, Sucot סוכות. Spre...
Despre noi
Asociația Anima Fori - Sufletul Cetății s-a născut în anul 2012 din dorința unui mic grup de oameni de condei de a-și pune aptitudinile creatoare în slujba societății și a valorilor umaniste.
Dorim să inițiem proiecte cu caracter științific, cultural și social, să sprijinim tineri performeri în evoluția lor și să ne implicăm în construirea unei societăți democratice, o societate bazată pe libertatea de conștiință și de exprimare a tuturor membrilor ei.
Prezenta publicație este realizată în colaborare cu Gazeta Românească.
Adaugă un comentariu