Prof. univ. dr. Adrian Pop, cadru didactic la Facultatea de Ştiinţe Politice (SNSPA) şi conducător de doctorat în domeniul Ştiinţe Politice la Şcoala Doctorală a SNSPA, a fost numit membru al Consiliului Consultativ al Rețelei Europene Memorie și Solidaritate.
Rețeaua Europeană Memorie și Solidaritate (European Network Remembrance and Solidarity – ENRS) susține dialogul legat de istoria Europei secolului XX, organizând diverse proiecte: conferințe, workshop-uri, vizite de studiu, expoziții și publicații. Obiectivul Rețelei este de a susţine dezvoltarea unei culturi comune a memoriei europene. Consiliul Consultativ este compus din personalități de marcă ale lumii științifice, culturale și politice din țările membre ENRS, precum și din țările care urmează să primească statutul de membru deplin ENRS.
Școala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) este partener principal al Rețelei Europene Memorie și Solidaritate în România. De altfel, din echipa ENRS mai fac parte și alți doi profesori SNSPA, conf. univ. dr. habil. Florin Abraham, membru al Comitetului de Conducere, și prof. univ. dr. Mihail E. Ionescu, membru al Consiliul Consultativ.
Prof. univ. dr. Adrian Pop este membru al unor prestigioase asociaţii profesionale: European International Studies Association (2014-prezent), Central and East European International Studies Association (2014-prezent), Foresight Europe Network (2014-prezent) şi World Futures Studies Federation (2013-prezent).
Adrian Pop este profesor de Relații Internaționale la Universitatea Națională de Studii Politice și Administrație Publică din București. Este membru al mai multor asociații profesionale, printre care Comisia Internațională de Istorie a Relațiilor Internaționale, Rețeaua Foresight Europe și Uniunea Jurnaliștilor Profesioniști din România. El acționează, de asemenea, ca expert al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și copreședinte al Romania Node of The Millennium Project. El face parte din Comitetul consultativ internațional al Eastern Journal of European Studies și în comitetele științifice ale revistelor Prospective et stratégie și Research and Science Today. El deține un doctorat și un B.A. în istorie obținut la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, o diplomă cu mențiune la Academia Internațională de Radiodifuziune din Montreux și un master în științe politice la Universitatea Central Europeană din Budapesta. Este fost Visiting Fellow la Institutul Norvegian Nobel din Oslo, bursier Fulbright la Universitatea din Maryland, College Park, cercetător internațional la Colegiul de Apărare NATO din Roma, director adjunct al Institutului pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară și redactor-șef al Revistei Române de Studii Internaționale.
Adaugă un comentariu