Miercuri, 5 aprilie, la palatul Parlamentului a avut loc lansarea volumului
Volumul bilingv are drept motto un citat semnat de Mihai Eminescu:
„Chestiunea de căpetenie pentru istoria şi continuitatea de dezvoltare a acestei ţări este ca elementul românesc să rămână cel determinant, ca el să dea tiparul acestei forme de stat, ca limba lui, înclinările lui oneste şi generoase, bunul lui simţ, c-un cuvânt geniul lui să rămână şi pentru viitor norma de dezvoltare a ţării şi să pătrundă pururea această dezvoltare. Voim statul naţional, nu statul cosmopolit…”
Prefața este semnată de senatorul Claudiu Târziu, președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Senatului României:
„Volumul intitulat „Acea Europă în care credem” a fost alcătuit ca urmare a conferinței cu același nume, desfășurate în data de 12 noiembrie 2022, cu o largă participare unor reprezentanți de seamă ai scenei politice conservatoare internaționale care au susținut o viziune comună asupra unei Uniuni Europene a statelor suverane. În cadrul evenimentului au lua cuvântul: Claudiu Târziu, George Simion, Sorin Lavric, Radu Baltasiu, prințul Șerban Dimitrie Sturdza, gen. (r.) Mircia Chelaru.
Europa în care credem nu poate fi clădită pe teoriile absurde stângiste, pe reglementări globaliste menite să „normalizeze” anomaliile, să rescrie sau să șteargă istoria, ne submineze credinţa, tradiţia, propria identitate. Europa în care credem este clădită pe fundamente perene, pe valori indestructibile, pe ordine morală pe care am moştenit-o de la strămoşii noștri. Avem obligaţia asumării unui dublu efort: cel de întărire a propriei identităţi şi cel de apărare împotriva forțelor distructive interne şi externe. Avem datoria de a spune Adevărul şi de a acţiona în consecinţă, de a redescoperi şi de a impune Binele, de a promova Frumosul — care rezidă din specificul nostru. De la aceste considerente principale am pornit conferinţa internaţională „Acea Europă în care credem”, organizată de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” pe 12 noiembrie 2022, la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Suntem bucuroși si recunoscători pentru că am reuşit să organizăm această reuniune într-un cadru de lucru distins, adunând reprezentanţi de vârf ai gândirii și acțiunii politice conservatoare din Europa şi Israel, şi c ă ne-am atins scopul de a exprima o viziune unitară asupra Uniunii Europene şi a viitorului Europei. strâns între copertele acestui volum discursurile rostite cu acest prilej, pentru a rămâne ca mărturie şi îndreptar. Cartea aceasta este, în egală măsură, o imagine fidelă a situaţiei politice de pe bătrânul continent, o declarație de principii, un instrument de lucru şi o bază de discuţii pentru programarea altor acţiuni publice ale forţelor conservatoare europene unite. Pentru că apare în România, am optat pentru traducerea tuturor discursurilor în limba română , iar pentru că ea va avea un circuit internațional, redăm aceleaşi texte şi în limba engleză, în mod succesiv. in final, se cuvine să le mulţumim celor care au contribuit în mod decisiv la realizarea acestui volum: Dragoș Moldoveanu, Sorin Faur, Valentin Dan şi lui Irinel Cîrlănaru.”
(Regele David de Adamo Tadolini)
În paginile cărții se regăsesc articole semnate de Claudiu Târziu, George Simion, Kosma Tadeusz Stotowski, Michael Kleiner, Mircia Chelaru, Andrei Dîrlău, Carlo Fidanza, Tamara Paolenkovit-Kerkovo, Cornel Petrișor, Francesco Paolo Capone, Nicolas Bay, Șerban Dimitrie Sturdza, Alvaro Penas Lopez, Traian Ungureanu, Leena Kristiina Meri, Sorin Lavric, Cristian Terheş, Francesco Giubilei, Nicolas Bay, Radu Baltasiu, Dragoș Moldoveanu, Marian Munteanu, Andre Ventura și alții.
Adaugă un comentariu