Un excepțional interviu cu cel mai mare eminescolog român în viață, interviu găzduit de Serena Adler căreia îi mulțumim.
În anul 2013, Editura Academiei Române a sărbătorit aniversarea poetului nostru naţional, 15 ianuarie, prin lansarea volumului Poesii de Mihail Eminescu; ediţie critică, studiu introductiv, comentarii filologice şi reconstituirea ediţiei princeps de NICOLAE GEORGESCU. Eveniment cultural de excepţie, această amplă lucrare critică este demnă de magistrala personalitate omagiată. Ediţia aceasta oferă imaginea cât mai apropiată de spiritul eminescian, a antumelor. În ciuda tuturor obstacolelor care i-au stat în faţă, datorită fostului director al Editurii Academiei, regretatul scriitor D.R. Popescu, precum şi a sponsorilor privaţi, această ediţie critică fundamentală a antumelor a reuşit să vadă lumina tiparului la sfârşitul anului 2012 şi a fost lansată pe 15 ianuarie 2013.
Prof. univ. dr. Nicolae Georgescu este membru al Uniunii Scriitorilor din România, membru asociat al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, a fost decan al Facultății de Litere al Universității ,,Hyperion” și decan al Facultăţii de Jurnalism, Comunicare şi Relaţii publice din cadrul Universităţii „Spiru Haret” din Bucureşti.
La 140 de ani de la apariția ediției princeps a antumelor eminesciene, vorbim despre ediția critică realizată de profesorul NICOLAE GEORGESCU la EDITURA ACADEMIEI și despre aspecte esențiale care contibuie la înțelegerea poeziei eminesciene.
Mulțumiri se cuvin și entuziastei Doina Rizea, soția profesorului univ.dr. Nicolae Georgescu, entuziasta editoare care a publicat ani de zile cărțile profesorului în Editura ,,Floare Albastră”, alături de multe alte edituri care au publicat cărțile scrise, o viață întreagă, de marele cercetător.
Multumesc Irina! Este o editie lectie, cu adevarat utila oricui vrea sa inteleaga dimensiunea filozofica a versului eminescian si nu numai.