Complexul Educațional Laude-Reut: ceremonia de absolvire a programului de diplomație și relații internaționale pentru elevii claselor IX-XI

Complexul Educational Laude-Reut , una dintre cele mai vechi și mai prestigioase instituții de învățământ privat din țară, a organizat, pe 4 iunie 2024, sub îndrumarea domnului Andrei Luca , Director al Direcției Diplomație Culturală, Educație și Știință din cadrul Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania , ceremonia de absolvire a programului de diplomație și relații internaționale pentru elevii claselor IX-XI.

O nouă generație de diplomați liceeni Lauder-Reut a absolvit cursul de Diplomație și Afaceri Internaționale. Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, și E.S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, au fost prezențe de onoare printre absolvenți.

Doamna Luminita Odobescu a evidențiat necesitatea unei echipe puternice și coezive pentru a putea face față provocărilor diplomatice. Aceasta a punctat faptul că succesul în diplomație depinde de capacitatea de a lucra în echipă și de a avea o înțelegere profundă a valorilor comune. De asemenea, ministrul a subliniat importanța pregătirii continue și a învățării permanente, menționând că fiecare zi aduce noi lecții și oportunități de dezvoltare

E.S. Reuven Azar, a subliniat importanța educației și a cooperării internaționale într-un discurs marcant. El a evidențiat că lumea devine un loc din ce în ce mai periculos, iar succesul în pregătirea viitorilor diplomați și lideri este esențial pentru a face față provocărilor globale.

Tova Ben Nun-Cherbis, președinte și fondator al Complexului Educațional Laude-Reut, a mulțumit elevilor pentru angajamentul și munca lor, subliniind importanța parteneriatelor strategice în formarea noii generații de lideri. Ea a anunțat deschiderea unui podcast educațional care va oferi elevilor o platformă pentru a-și exprima ideile și a intervieva personalități importante din diverse domenii.

Evenimentul a fost o încununare a cursurilor teoretice desfășurate pe această tematică, precum și a activităților practice la care elevii au luat parte, devenite deja evenimente de referință în rândul tinerilor diplomați: 2Day Ambassador – Conferința Internațională Laude-Reut de Diplomație și Afaceri Globale și Conferința Model United Nations – Laude-MUN, pregătită chiar de liceenii Laude-Reut.

Programul de diplomație și relații internaționale al Complexului Educațional Laude-Reut este organizat pe baza unui parteneriat cu Ministerul român al Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român și Ambasada Israelului în România, având o tradiție de 18 ani. În sfertul de secol de existență a sa, Laude-Reut și-a dezvoltat un profil orientat spre discipline extracurriculare precum diplomație, business, comunicare și media, în ultimii ani dublate de cursuri și activități educaționale din sfera științelor, matematicii și tehnologiei.

Programul de diplomație și relații internaționale Laude-Reut se adresează claselor IX-XI și cuprinde anual peste 80 de elevi. Aproximativ 900 de elevi au parcurs programul în cei 18 ani de existență a acestuia. O parte dintre ei și-au continuat studiile în domeniu, la facultăți de prestigiu precum The Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy din cadrul Reichman University, una dintre cele mai selective universități din Israel. După obținerea licenței universitare, foștii absolvenți au ajuns să lucreze în aparatul diplomatic al MAE, la Parlamentul European sau în administrația de stat.

Programul cuprinde 108 ore de curs pe o perioadă de 3 ani (clasele IX-XI), cu profesor specializat, și include lecții teoretice, activități de cercetare, realizare și prezentare de proiecte și discursuri. Activitățile practice includ internshipuri la ambasadele străine din București, participarea la evenimente precum 2Day Ambassador, Conferința anuală internațională Laude-Reut de diplomație și afaceri globale (cu 15 ediții până în prezent), vizite de studiu la Parlamentul European și reprezentanțe diplomatice ale României în străinătate (New York, Paris, Berlin, Bruxelles etc.), întâlniri motivaționale și de mentorat cu ambasadori, diplomați, reprezentanți ai aparatului diplomatic al MAE sau al altor instituții similare.

FOTO CREDIT: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania / Vlad Ciubotariu

Adaugă un comentariu

Despre noi

Asociația Anima Fori - Sufletul Cetății s-a născut în anul 2012 din dorința unui mic grup de oameni de condei de a-și pune aptitudinile creatoare în slujba societății și a valorilor umaniste. Dorim să inițiem proiecte cu caracter științific, cultural și social, să sprijinim tineri performeri în evoluția lor și să ne implicăm în construirea unei societăți democratice, o societate bazată pe libertatea de conștiință și de exprimare a tuturor membrilor ei. Prezenta publicație este realizată în colaborare cu Gazeta Românească.

Despre noi

Asociația Anima Fori - Sufletul Cetății s-a născut în anul 2012 din dorința unui mic grup de oameni de condei de a-și pune aptitudinile creatoare în slujba societății și a valorilor umaniste. Dorim să inițiem proiecte cu caracter științific, cultural și social, să sprijinim tineri performeri în evoluția lor și să ne implicăm în construirea unei societăți democratice, o societate bazată pe libertatea de conștiință și de exprimare a tuturor membrilor ei. Prezenta publicație este realizată în colaborare cu Gazeta Românească.