Luni, 10 iunie, Muzeul Național „Constantin Brâncuși” (Strada Victoriei 2, Târgu Jiu) vă invită la ora 18:00, la vernisajul expoziției de artӑ textilӑ intitulată „Descris. Rescris. Transcris” semnată de artista Daniela FRUMUȘEANU, care expune pentru prima dată la Târgu Jiu. Demersul personal al creatoarei construiește, în sens simbolic, spaţiul unei biblioteci fezabile, ȋn care registrul formelor, cromatica, texturile și cuvintele dialogheazӑ sinergic. Creațiile au un caracter metaforic, incitând și invitând publicul la decodificarea mesajului cuprins. Astfel, succesiunea și juxtapunerea de semne și simboluri prezente ȋn cuprinsul paginilor cӑrţilor-obiect, oferӑ sugestia existenţei unui portal ȋntre trecut, prezent și viitor. La acestea, se completează tehnicile și procedeele de lucru convenţionale și neconvenţionale specifice mediului textil, dar și altor medii. Expozițía va fi curatoriată de ZuZu Caratanase și Ovidiu Ionescu.
Marți, 11 iunie, Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Iași vă propune expoziția de pictură și lansarea de album „Percepții cromatice”. Protagonist este artistul Radu Cristian Lascăr. Evenimentul va debuta la ora 17, va fi găzduit de Galeria”Octav Băncilă” din Iași (Str. Al. Lăpușneanu, nr. 7-9) și va fi prezentat de Ofelia Huțul.
Joi, 13 iunie, Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Filiala Sibiu a UAP din România și cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, organizează la ora 17.00, în Galeria Cozia Pasaj 1, vernisajul expoziției personale de sculptură în bronz a artistului Călin Baciu.
Muzeul Național Peleș va vernisa sâmbătă, 15 iunie 2024, la ora 13:00, în Holul de Onoare al Castelului Pelișor, expoziția personală de pictură a arhitectei Doina Moss. Purtând titlul ,,Emoții estivale”, expoziția va fi deschisă publicului între 16 iunie – 15 iulie 2024. Absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism ,,Ion Mincu”, cu studii masterale făcute în aceeași universitate și numeroase specializări la prestigioase instituții din Marea Britanie, precum Arhitectural Association, School of Architecture, Westminster University, Sotheby’s Institute of Art, unde a obținut o diplomă în Artă și Finanțe pe o Piață Globală, Hetherly School of Art, membră a Royal Institute of British Architects (RIBA) și Royal Society of Arts (FRSA), Doina Maravela – Moss este o artistă a cărei formare în arhitectură influențează stilul ei vizual distinct și care a navigat la intersecția dintre efortul artistic și spontaneitate încă de la o vârstă fragedă. Anul acesta, Doina Maravela – Moss a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Galați, încununând astfel celalalte afilieri, la prestigioase instituții, ale artistei. În expoziția amenajată la Castelul Pelișor, ,, casă de vis” a celei mai iubite regine a românilor, Maria, ea însăși pictoriță talentată și patroană a societății ,,Tinerimea artistică”, publicul vizitator va putea admira 31 de lucrări în ulei, majoritatea lucrate en plein air, și structurate în trei serii. Prima serie este inspirată de Regina Maria a României și de castelele și locurile dragi ei din România și de la Balcic. A doua serie prezintă peisaje din împrejurimile casei Doinei din Richmond, Londra. A treia serie include lucrări pictate în timpul călătoriilor ei și având subiecte diverse. La invitația artistei, renumitul designer Simona Șpan va aduce un plus de culoare acestui vernisaj prezentând colecția sa de rochii pictate.
Adaugă un comentariu