Universitatea din Oradea a acordat azi titlul de Doctor Honoris Causa doamnei Profesor universitar Dr. Verginia Vedinas, minunat făuritor de specialiști dar și de conștiințe și de caractere. ,,Pedagogi autentici sunt cei prin venele cărora trebuie să curgă dragostea de învățăceii lor, dragostea de învățătură și, deasupra tuturor, DRAGOSTEA DE ȚARĂ. Este esențial în devenirea noastră să ne raportăm la niște personalități pe care să încercăm să le urmăm în sensul cel mai bun al cuvântului și să ne construim o personalitate publică, academică și profesională care să ne identifice în această lume atât de bogată și diversificată, inclusiv academic” a spus prof. univ. dr. habilitat Verginia Vedinaș de la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept și preşedintă a Institutului de Ştiinţe Administrative „Paul Negulescu”.
,,Dreptul este simbioza dintre bine și dreptate; este arta binelui și a dreptății.”- acesta este crezul care o călăuzește.
Prof. univ. dr. Verginia Vedinaș este doctor în drept și în filosofie. Între 2001 şi 2003 a deţinut funcţia de Secretar de Stat, fiind preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. În anul 2003 a fost Subsecretar de Stat, director general adjunct al Institutului Naţional de Administraţie. Uniunea Juriştilor din România i-a decernat în anul 2007 premiul Uniunii Juriştilor pentru lucrarea “Deontologia vieţii publice”, iar în 2008 i-a acordat diploma de excelenţă pentru colaborarea la lucrarea „Constituţia României, comentariu pe articole”. În perioada 2004-2008 a fost Senator în Parlamentul României, secretar al Comisiei Juridice de numiri, disciplină şi imunităţi, membru al Comisiei de Afaceri Europene – Comisie permanentă comună a celor două Camere ale Parlamentului, membru în Comisia comună de Elaborare a Codului Electoral al României – secretar; vicepreşedinte al Comisiei de Administraţie Publică, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului. În septembrie 2020, Academia Oamenilor de Știință din România i-a acordat Premiul ”Tudor Popescu” pentru lucrarea ”Tratat teoretic și practic de drept administrativ”. Este autor sau coautor a 49 de lucrări, cursuri, tratate, monografii, eseuri juridice, legislație comentată, adnotată, capitole din cărți și peste 220 de studii, articole, publicate în reviste din țară și străinătate.
Adaugă un comentariu